Nordiske Dronninger

250,00 kr.

Skæbner fra Nordens historie i europæisk kontekst

Læs uddrag fra bogen her

Antal:
Føj til kurv

Skæbner fra Nordens historie i europæisk kontekst

Læs uddrag fra bogen her

Skæbner fra Nordens historie i europæisk kontekst

Læs uddrag fra bogen her


Få dronninger fik et lykkeligt endsige langt liv. Vi kender alle Caroline Mathildes triste skæbne på den danske trone, men Ingeborg - datter af Valdemar den Store og søster til Valdemar Sejr - fik heller ikke noget let ægteskab med den franske konge Filip 2. August, som hun efter et års forhandlinger blev gift med i 1193. Allerede på bryllupsnatten gik det galt, og hun måtte henslæbe 20 år i husarrest. Dog kæmpede hun stædigt for at bevare sin status som Frankrigs dronning. Farverig blev dronning Kristina af Sveriges skæbne også. Hun abdicerede fra tronen i 1654 og rejste til Rom for at blive katolik - dog forsøgte hun uden held at blive kåret som dronning af Napoli, Polen og igen som dronning af Sverige inden hun døde i Rom i 1689. Svensk dronning blev tilgengæld i mod sine ønsker Désiree gift med Bernadotte i 1818. Hun stammede fra Marseille og havde en fortid som Napoleons elskerinde og var sydeuropæer i sjæl og sind.

Dronning Margrethe 2. og H.K.H. Prins Henrik kendte Jacques-Alain de Sédouy tilbage i 60’ernes London. Margrethe 2. er portrætteret som den sidste i bogen hvor forfatteren træder mere personligt frem og beretter som sit møde med dronningen. Jacques-Alain de Sédouy er en ligefrem fortæller, der elegant og med et knivskarpt blik tegner de ti skæbner. Birte Zeuthen - en personlig ven - har oversat bogen til dansk. Den udkom i 1999 under titlen “Reines du nord” på forlaget Perrin.

Kort om personerne bag bogen:

Ambassadør, historiker og statsråd Jacques-Alain de Sédouy (1935-2018) har udgivet en lang række værker især om Europas politiske historie. Blandt disse kan nævnes værkerne om Wienerkongressen Le Congrès de Vienne (2003), om Europa fra 1814 til 1914 Le concert européen, aux origines de l'Europe (2009) og om Versaillestraktaten Ils ont refait le monde 1919-1920 (2017). Efter sit ophold i Danmark fra 1995 til 1998 udgav han i 1999 bogen om de 10 nordiske dronninger Reines du nord, som nu foreligger i dansk oversættelse.

Oversætter Birte Zeuthen (f. 1946) er cand. mag. i historie og fransk fra Københavns Universitet. Ridder af De Akademiske Palmer samt officer af den franske fortjenstorden. Tidligere lektor ved Nørre Gymnasium, vicerektor ved Prins Henriks Skole, det franske gymnasium i København, og pædagogisk leder på Sankt Petri Skole, det tyske gymnasium i København. Tilknyttet den franske ambassade som dansklærer for de franske ambassadører og det diplomatiske personale samt historisk guide i Det Thottske Palæ.Hun var medarbejder på det franske kulturinstituts tidsskrift Tempo. Medforfatter på en bog om Det Thottske Palæ i 2015. Medarrangør af ambassadens udstilling Det Thottske Palæ i centrum for dansk-franske diplomatiske forbindelser. Arbejder p.t. på et projekt om Det Thottske Palæ under anden verdenskrig.

Billedredaktør Thyge Christian Fønss-Lundberg (f. 1978) cand. mag. i kunsthistorie fra Århus Universitet. Har udgivet flere bøger inden for portrætkunsten. Han har desuden skrevet om flere kunstnere – som Mikael Melbye, Thomas Kluge, Lars Physant samt Prins Henriks kunstneriske univers. Fønss-Lundberg har desuden kurateret flere udstillinger om emnet, herunder En dronning og hendes familie på Trapholt i 2012, ligesom han er efterspurgt af medierne som ekspert ved afsløringer af officielle portrætter.



Forfatter

Jacques-Alain de Sédouy

Udgivelsesdato

2020

Oversætter

Birte Zeuthen

Sider

282

ISBN

978-87-92750-31-0


Nordiske Dronninger
250,00 kr.
Antal:
Føj til kurv

Drømmen lever. 50 år i landsbykollektivet Toustrup
150,00 kr.
Mikael Melbye – Sjælebilleder
250,00 kr.
Kom klovn
Sale Price:199,00 kr. Original Price:300,00 kr.
udsalg
Claus Bergs Fynske Altertavler
199,00 kr.
Fyens Glas. Marmoreret glas fra Fyens Glasværk
298,00 kr.